Garderobe detox!

Afgelopen zaterdag sprak ik een vriendin die als goede voornemen voor 2018 heeft; het kopen van zo min mogelijk kleding. Een jaar lang kledingdetoxen. Zij gaf aan zo veel in de kast te hebben hangen en niks ‘nodig te hebben’. Een interessante benadering vond ik. Heel knap ook.
Voor mij zou dit voornemen onmogelijk zijn. Ook mijn kast hangt uiteraard best vol – al ligt dat meer aan de ruimte dan aan mijn hoeveelheid kleding, maar niets kopen… een jaar lang? Nee, ik geef dit voornemen al op voordat ik eraan begin.

Welke kleuren zien we deze zomer voorbij komen? Geel, maar liefst 2x een hele belangrijke kleur voor dit voorjaar en voor de zomer. Maar ook lila en paars; hoe lang zijn deze kleuren niet uit het modebeeld weggeweest? En bij mijn kleurenanalyses komt hij altijd weer voorbij (“Nee, die kleur draag ik nooit) en voor de zomer paletten en zomer/winter paletten is het een hele mooie kleur! Dus verrassende kleuren te ontdekken in de winkels dit voorjaar…

Twijfel je of een kleur bij jou past? Boek een kleuranalyse en je weet het! Heb je al wel een kleuranalyse gedaan, maar heb je nog vragen? Schroom niet, ik help je graag!En ik kan je melden…dat is gelukt! Ik ging met een prachtig opgemaakt gezicht naar huis, zonder dat je zag dat het echt opgemaakt was. Hooguit de oogschaduw viel op toen ik thuis kwam. Dus mijn missie was geslaagd.

Maar waarom is die mooie basis make-up nou zo belangrijk? Omdat het je helpt bij een professionele uitstraling! Omdat jouw gezicht of jouw make-up niet moet afleiden van jouw boodschap! En omdat je zichtbaar wil zijn.
In mijn klantenkring zijn regelmatig vrouwen die professioneler, zichtbaarder willen zijn. Make-up gebruik kan daarbij helpen! Je hoeft echt geen felrode lippenstift te dragen om op te vallen. Veel vrouwen dragen zo weinig make-up dat alleen een goede basis en mascara al heel veel helpt. Het toont ‘volwassener’. Je ogen spreken bijvoorbeeld meer! En eigenlijk geldt voor die make-up ook wat voor mijn styling adviezen geldt; sommige (mooie) punten wil je benadrukken en andere (minder positieve) dingen wil je een beetje verbloemen… dat is precies wat je ook doet met die goede basis make-up.

En om je een goed voorbeeld te geven, kijk maar eens naar onderstaande foto’s van koningin Maxima. Zonder make-up (rechts) is zij nog steeds mooi, maar met make-up is zij veel meer aanwezig, krachtiger en zichtbaarder! En wie wil dat nou niet?

Garderobe check

Toch zou een garderobe detox voor veel kledingkasten een goed initiatief zijn. Al denk ik dan meer aan het reinigend effect van een detox. Een echte schoonmaak wat betekent dat je een keer goed gaat kijken wat er nu allemaal in jouw kast hangt. Wat draag je nu echt en waar kun je zakelijk nog goed mee voor de dag kan komen? Benadrukt elk kledingstuk jouw stijl en jouw persoonlijkheid? En straal jij met het kledingstuk uit wat je wil uitstralen? Benadrukt het jouw professionaliteit of jouw creativiteit? Allemaal vragen die je bij elke kledingstuk zou moeten stellen. Zelf doe ik dit regelmatig en dat werkt heel verhelderend. Elke sessie gaan er weer kledingstukken uit en zo hou ik ook overzicht van wat ik nog mis aan items in mijn garderobe. Die komen overigens op mijn verlanglijst…en doet de situatie zich voor dat ik deze kledingstukken nodig heb, dan schaf ik ze pas aan. Ook een goed voornemen toch? garderobe checkWil je advies of hulp bij een garderobe detox? Ik help je graag, neem contact op voor een afspraak of lees hoe ik te werk ga.